Medische voetverzorging

Ik verzorg en behandel verschillende voetaandoeningen zoals eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels, patrijs ogen, eelt, schimmel, keratosis ...

Massage

Met een permanente zorg voor hygiëne, voorkom, onderzoek en behandel ik grondig voet- en nagelafwijkingen om u een doeltreffende verlichting te bieden.

Het gevoel van welzijn na een medische pedicure is onvergelijkbaar. Het gevoel aan je voeten alsof ze weer vrij en licht zijn, is een onbetaalbare sensatie..

Het stopt niet bij het verzorgen en behandelen van je voeten. Ze worden natuurlijk vertroeteld. Elke sessie eindigt met een massage en het aanbrengen van vochtinbrengende crèmes.


Techniek Orthonyxis

Technique

Er zijn verschillende technieken om uw ingegroeide teennagels te verlichten. Afhankelijk van het probleem dat verband houdt met de pathologie:
- Strip van Bacquaert
- Titanium draad
- Fotopolymerisatie


Techniek Orthoplastie

Massage

Om het terugkomen van likdoorns te voorkomen
(plantair, patrijsoog, enz. ...)
Ik maak steunzolen op maat om de druk te verminderen en het terugkomen van pijnlijke likdoorns te voorkomen.


Nagelreconstructie

Na een onychomycose of een trauma aan de nagel,
kan ik u voorstellen om de getraumatiseerde nagel te reconstrueren

Technique

 

Reflexologie

Wat is voetreflexologie ?
Reflexologie is een manuele techniek die sinds de oudheid wordt beoefend en die deel uitmaakt van de natuurgeneeskunde waarvan al duizenden jaren bekend is dat zij het vermogen heeft in te werken op het gehele lichaam. Uit deze discipline is de voetreflexologie ontstaan.

Massage

Voetreflexologie is het gebruik van massage- en acupressuurtechnieken op de gehele voet, het bestudeert de fysieke en pathologische reflexactiviteit die aan een ziekte voorafgaat. Deze methode is gebaseerd op het bestaan van reflexzones op de voeten die elk orgaan van het menselijk lichaam vertegenwoordigen.

De voet is immers de geminiaturiseerde weergave van het menselijk lichaam: elke reflexzone komt overeen met een orgaan, een klier of een deel van het lichaam. Dit osteo-articulaire systeem wordt in stand gehouden en functioneert dankzij een geheel van spieren en ligamenten om de totale lichaamsmassa in evenwicht te houden. De reflexlus zal signalen sturen naar het centrale zenuwstelsel, dat signalen zal sturen naar het orgaan of de klier van het disfunctionele gebied. Een specifieke aanraking van de reflexzones maakt het mogelijk spanningen en andere disfuncties te lokaliseren. De activering van bepaalde punten door eenvoudige druk maakt het mogelijk in te werken op de organen die uit balans zijn of verstopt zijn, om hun toestand te verbeteren of ze te revitaliseren.

Massage

Het werk van de reflexoloog zal het lichaam in staat stellen zichzelf te reguleren en een toestand van evenwicht te bereiken die homeostase wordt genoemd. Om de oorzaak van de pijn te kennen, zal de reflexoloog overgaan tot een zeer nauwkeurig verhoor van de persoon. In de meeste gevallen zijn de pijnen te wijten aan stress of familieproblemen. Zij kunnen ook worden veroorzaakt door problemen die verband houden met de omgeving waarin de persoon leeft, en waardoor het lichaam dienovereenkomstig reageert. Reflexologie maakt het mogelijk de pijnen op afstand te verlichten, daarom moet de reflexoloog precies de anatomie van het lichaam en de reflexpunten op de voet kennen om de pijnen te verlichten en het probleem van de persoon te behandelen.

Het doel van de therapeut is dus het organisme te begeleiden om tot zelfregulatie en zelfgenezing te komen.